Mixen met oordoppen?

Collapse
X
 
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Caspero
    • Oct 2006
    • 65

    #46
    Originally posted by MusicXtra
    Het is niet je trommelvlies maar de trilhaartjes die het zwaar hebben.
    En idd is het zo dat er een spiertje in je gehoor zit, schijnt het kleinste spiertje in het menselijk lichaam te zijn, die zich strak trekt bij overbelasting van je gehoor om zo enige bescherming te bieden.
    Of het schadelijker is om af en toe zonder doppen te luisteren hangt er natuurlijk wel helemaal vanaf op welk geluidsniveau en hoe lang je wel en hoe lang je geen doppen in hebt.
    Denk dat de optie om af en toe even te luisteren bij 110 dB nog altijd beter is dan geen doppen in is.
    Grotendeels waar. Het zijn de hamer aambeeld en stijgbeugel die de kleinste botjes in je lichaam zijn Er zitten 2 spiertjes aanvast(iets met stapedius en tensor stympana) die samen trekken bij hoge geluidsdruk waardoor er minder trilling gaat naar de trilhaartjes. Dit is de reden waarom drummers zonder oordoppen vaak zo'n slecht gehoor hebben; de spiertjes hebben geen tijd om aan te spannen door de korte en felle transienten(gaat over een aantal seconden...)
    Hoe dit vertaald naar het in- een uitdoen van de oordoppen weet ik niet. Maar het klinkt logisch dat je trilhaartjes die eerste seconden de volle 110B over zich krijgen voordat de spiertjes zich kunnen aantrekken

    Comment

    Working...