Versterkervermogen in praktijk

Collapse
X
 
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • handige harry
    • Sep 2002
    • 97

    #31
    citaat:
    Je snijdt een aantal belangtijke dingen aan ... een amp is slechts zo goed, als datgeen wat ie JOUW speaker laat doen.

    Een amp kan op de testbank fantastisch lijken, een speaker kan op de testbank fantastisch lijken .... maar de combinatie van die twee kan in de praktijk totaal niet blijken te werken.
    Michel heeft het begrepen. <img src=icon_smile_cool.gif border=0 align=middle>

    citaat: Zo te zien heb je al ervaring met die amps, zeg het gewoon, iedereen heeft wel vrienden en vijanden.
    En forum dient hiervoor (om te discusieren hé niet om vijanden te maken... )
    OK
    Ik ben echt niet bang voor <img src=icon_smile_angry.gif border=0 align=middle> <img src=icon_smile_evil.gif border=0 align=middle> <img src=icon_smile_blackeye.gif border=0 align=middle> <img src=icon_smile_dead.gif border=0 align=middle>, (om het maar even samen te vatten) het forum gebruik ik inderdaad voor iets anders ja.
    Maar hier hangen misschien wel conculega’s (of erger nog, klanten!) rond. En aangezien ik denk, of nee zelfs vindt dat ik vrij collegiaal ben, wil ik geen woorden als ik bepaalde merken of beter: typen hiervan gigantisch ga afkraken (want dat kan ik)
    Aan de andere kant heb ik geen zin om ellenlange discussies uit te lokken waarbij ik mezelf genoodzaakt voel om te moeten reageren terwijl ik daar geen zin in heb en geen tijd voor.

    Maar.........
    Ik had dit kunnen weten natuurlijk dus zal toch maar wat meer info geven. (heb zelf ook hekel aan bad-info)
    Ik ga echter niet voor iedereen uitmaken wat nou beter zou klinken, LUISTEREN. Zoals Michel ook al zei: het is de combinatie van speakers en versterkers die de sound bepalen. Ik heb dus in de meeste gevallen geen flauw benul hoe een bepaalde combi eventueel, misschien, als het kan, zou kunnen klinken.
    Nog een hele belangrijke factor voor de klank is natuurlijk de akoestische eigenschap van de ruimte! Topset A kan in ruimte A geweldig klinken terwijl hij in ruimte B niet om aan te horen is. Maar dit weet een ieder hier natuurlijk wel.
    (Dit topic wordt te lang, ik ouwehoer teveel) (misschien toch schrijver moeten worden, dat gaat makkelijker dan geluid regelen terwijl ik eigenlijk lichtpik ben.)

    Voor de liefhebbers:
    Low-but zooi met te krap bemeten voedingen etc. ga ik niet noemen. Het zal vast wel eens voorkomen dat een hatsemeflatsietech uit timboektoe niet helemaal kut klinkt, jammer dan. Ik heb geld voor dure versterkers.

    Wat ik echt totally ruck vond is KS. De sets klinken totaal niet. (speaker + amps of de actieve speakers)
    Dit zit hem vooral in de amps. Deze presteren het om elke (bas) speaker een ontzettend blubberig laag te laten produceren. Dit vinden meerdere mensen touwens. Er zullen echter ook mensen wezen die laaiend enthousiast zijn.
    Mooi blijven. <img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>
    De versterkers vind ik ook nog eens lelijk. Komt bij dat bepaalde onderdelen er af flikkeren van ellende. Voor wie het verder niet kent: het is duur.
    QSC but-reeksen is ook knudde. Agressieve klank (mid-hoog) Kunnen hun vermogen niet waarmaken. Klinken kut. Vergelijk maar eens met een spirit notepadje van 2 x 15W of zo en trek je conclusie……. Alleen de duurste series klinken minder onaangenaam, maar ja: voor die prijs heb je ook hele leuke andere amps.
    Daarom nu wat merken waar ik meer voor voel.
    Yamaha, zie elders dit forum voor mijn topic. CLEAN!
    Lab gruppen.
    Samson (reeks effe vergeten en geen zin om op te zoeken) klinkt voor dat geld ook zeer aardig maar heeft weer niet

    Comment

    • Triple S
      • Sep 2000
      • 808

      #32
      Misschien voor sommigen een verassende conclusie, maar Harry slaat hiermee de spijker op z'n spreekwoordelijke kop:
      De geluidsbisnis is net een gewone markt!

      Er zijn verschillende mensen mee bezig, met verschillende doeleinden, verschillende budgetten, en vooral: verschillende smaak!
      En da's maar goed ook, want als iedereen precies hetzelfde mooi zou vinden, zou kunnen betalen, en nodig zou hebben, zou er in theorie dus nog maar één (!) geluidsset zijn, met één instelling die bestaansrecht zou hebben.

      Oftewel eenheidsworst, en geen mogelijkheid meer om je als bedrijf of tech te onderscheiden. Met als gevolg dat het de mensen niet meer uitmaakt of jij komt of je collega, want het is toch allemaal hetzelfde. Als het dan nog eens van overheidswege wordt georganiseerd, heb je een communistisch systeem (SSS= Stalin Sound Service)<img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>

      Don't call me DJ!
      Don\'t call me DJ!

      Comment

      • Jag
        • Nov 2002
        • 319

        #33
        KS zie ik niet zoveel, maar dat ene KS setje waar ik mee gewerkt heb, vond ik ook totaal ruk klinken :P. Maar goed, ik heb ook weer mensen gehoord die er behoorlijk enthousiast over waren.

        Maar over versterkers, zoals ik al zei denk ik dat het gewoon het beste is om een hele dikke amp te hebben, voor elke driver één. En dan met een processor ervoor zorgen dat de driver niet kapot gaat. Maar dat is misschien dan ook wel de luxe van de theaterwereld, dat er daar het geld is (subsidie ) om zulke setjes te huren.
        Maar ik denk niet dat versterkers zo'n grote invloed hebben op het uiteindelijke geluid. Je moet natuurlijk geen meuk kopen, maar goede versterkers zijn er echt een hoop. Ik denk dat in volgorde van belangrijkheid (van meest van belang naar minder belangrijk) de volgende factoren van belang zijn:
        - geluidstechnicus
        - luidsprekers
        - mic's
        - amps
        - mixer

        Comment

        • impactdj
          • Aug 2002
          • 101

          #34
          Nu we het toch over versterkers hebben: graag zou ik van iedereen die ervaring heeft met de volgende versterkers willen weten wat die is:

          - Lab Gruppen 2000
          - Powersoft Digam 3004
          - QSC MX3000a
          - DB technologies PA 3.0

          Ik sta namelijk op het punt een nieuwe amp(s) aan te schaffen. De amp zou twee RCF ESW1018 (600W/8Ohm) moeten gaan sturen. In zeer nabije toekomst zullen dit er vier worden &gt; 1200W/4Ohm per kant.

          Graag jullie meningen en adviezen om deze speakers aan te sturen. Bijv. 1 zwaardere versterker stereo gebruiken, of twee lichtere gebrugd etc. Andere versterkers mogen ook zeker aanbevolen worden, maar wel graag onderbouwen.

          Greetz, Remon

          Comment

          • Gast1401081
            • Mar 2001
            • 7999

            #35
            citaat: Wat ik echt totally ruck vond is KS.
            Inderdaad, zwaar eq-en. Maar net als met een waterpomptang en een vrouw : je moet er mee weten om te gaan. Trouwens : het meeste KS werd standaard verhuurd met w-bins eronder, omdat de klacht al bekend was. Ook de extra koelvin op je t12-top moest extra gekoeld worden door een strippie, en dat scheelde ook al een heel stuk..Verder zat er achterop een ingangs-trimmertje dat altijd moest worden bijgesteld.

            Maar dat geldt voor de meeste amps en boxen: eerst ff proberen en dan pas kniezen. En aan een eq mag *(moet) wel gesleuteld worden...

            een luie staatmuzikant : lalalalalala geld??

            Comment

            • Triple S
              • Sep 2000
              • 808

              #36
              Iemand wel eens een "Zo dan!" ervaring gehad, doordat de gekochte speakers op je eigen amps nog beter klinken dan tijdens de demo?
              (ik nl. wel onderlaats) met 2 dubbel 18-subs bij een mede-forummer vandaan.
              De demo was al lekker, maar toen thuis de RAM-metjes er op gingen was ik er helemaal blij mee! <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>.

              Don't call me DJ!
              Don\'t call me DJ!

              Comment

              • Koert
                • Nov 2002
                • 86

                #37
                Heb KS een paar keer gehoord en een paar keer mee mogen werken! Klinkt super! Vooral de 10" floortjes...
                Bij de band De Kast was het weer minder, maar de kast is ook een KUT-band!

                Groetjes, Koert

                Comment

                • Davy Gabriels
                  • Aug 2002
                  • 819

                  #38
                  citaate demo was al lekker, maar toen thuis de RAM-metjes er op gingen was ik er helemaal blij mee! .
                  welke type van RAM heb je er op staan?

                  Comment

                  • nightline
                    • Oct 2002
                    • 1001

                    #39
                    Triple-S ik ben blij te vernemen dat je erg tevreden bent met de aanschaf van je AK PA218b kasten, veel plezier er mee!!!!<img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle>

                    Groeten

                    Jack

                    Powered by AudioMadness....

                    Comment

                    • Triple S
                      • Sep 2000
                      • 808

                      #40
                      citaat:
                      welke type van RAM heb je er op staan?
                      RAMmstein! <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> geintje...., de BU2.0. Voortreffelijke versterker, en interessant van prijs!.

                      citaat:
                      Triple-S ik ben blij te vernemen dat je erg tevreden bent met de aanschaf van je AK PA218b kasten, veel plezier er mee!!!!
                      dankjewel Jack, Ik ben er blij door verrast.
                      Zo zie je maar weer dat er niet altijd EV, JBL of wat dan ook op hoeft te staan! <img src=icon_smile_approve.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_approve.gif border=0 align=middle>.



                      Don't call me DJ!
                      Don\'t call me DJ!

                      Comment

                      • handige harry
                        • Sep 2002
                        • 97

                        #41
                        citaat: Inderdaad, zwaar eq-en. Maar net als met een waterpomptang en een vrouw : je moet er mee weten om te gaan
                        Ik ben van mening dat een systeem goed moet klinken zonder dat er van alles aan gesleuteld, gemodificeerd, geregeld etc moet worden. Moet JIJ dat doen om het te laten klinken, dan heeft de fabrikant iets niet goed gedaan of is lui geweest.
                        Als er bij een vrouw ook van alles aan gedaan moet worden om haar er "toonbaar" uit te laten zien, kan je toch ook niet zeggen dat het een mooie meid is???

                        Comment

                        • beyma
                          • Oct 2002
                          • 1614

                          #42
                          Hallo Harry,
                          Ik ben het eigenlijk altijd met jouw eens,maar nu heb ik toch een iets andere mening, ik begijp wat je bedoeld met "een box moet vanaf de fabriek al goed klinken" maar ik vind toch dat een box zo goed klinkt als de ruimte waarin hij staat te spelen. Er zal altijd wel wat EQ'en nodig zijn,zwaar EQ'en is inderdaad bedenkelijk omdat je dan misschien sommige driver's gaat oversturen met schade als gevolg.

                          Martijn

                          Een feest is pas een feest als de politie is geweest.....

                          Comment

                          • Jeroen
                            • Aug 2000
                            • 1021

                            #43
                            Martijn,

                            Een systeem moet van zichzelf de juiste klank hebben, de klank van het systeem zelf heeft natuurlijk niets met de zaal te maken alleen door je EQ op de juiste manier te gebruiken kun je het klankbeeld wel aangenamer maken en is het dus niet de bedoeling dat je het systeem gaan corrigeren.

                            Groeten,
                            Jeroen

                            &lt;-= Site is geupdate -=&gt;
                            Zie profiel voor wetenswaardigheden en contactinfo

                            Comment

                            Working...