Draadloze micro's en hoog vermogen voor speakers

Collapse
X
 
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Michael
    • Nov 2002
    • 643

    Draadloze micro's en hoog vermogen voor speakers

    16,17 en 18 januari ben ik afgehuurd voor een crea voorstelling in een theater. Het probleem is we moeten de nexo installatie (8KW) van het theater gebruiken welke zeer hard en erg goed is. Nu moeten we 10 shure hedsets en vier shure draadloze micro's gebruiken en vier artiesten gaan spontaan de zaal inrennen voor de speakers met een headset<img src=icon_smile_dead.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_dead.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_dead.gif border=0 align=middle>

    Hoe kan ik voorkomen dat ik een feedback van hier tot Tokyo krijg maar toch niet alle frequenties moet wegfilteren + behoud van het geluidsniveau (dit zijn de eisen van de huurder). Voor mij is dit de eerste keer dat wij een groot theater optreden moeten verzorgen en ik zie er eerlijk gezien erg tegen op.
    Alle tips en advies is welkom want mijn ervaring komt tot nu toe niet verder dan een klein bandje met zeven micro's en twee draadloze.<img src=icon_smile_blush.gif border=0 align=middle>



  • dj_lucv
    • Aug 2001
    • 616

    #2
    Misschien met per mic een feedback destroyer, die je zodra ze de zaal in gaan aanzet, of misschien wat harder. Ik weet niet hoe gevoelig die sures precies zijn, heb met die mics verder geen ervaring, gebruik altijd sennheise. Muv een quiz pas geleden, daar hadden we 1 draadloze senn. en 2 gewone senns. en dus ook een shure, die piepte nogal wat helaas, was een oude van school. Misschien is het handig om wat meer informatie te geven over de mics, zodat de mensen die er weleens mee gewerkt hebben je er alles over kunnen vertellen?

    Comment

    • Jeroen
      • Aug 2000
      • 1021

      #3
      Als je op dit soort feeste jezelf af gaat vragen hoe je kunt voorkomen dat je enorm veel feedback krijgt moet je eerst bij jezelf nadenken wat er zou gebeuren als je heel veel feedback krijgt en of het dan geen slim idee is om een tech te bellen die capabel genoeg is om dit soort feesten te draaien. Het is niet alleen maar je freq. eruit trekken,... maar ook het met verstand werken en veel ervaring.

      Groeten,
      Jeroen

      &lt;-= Site is geupdate -=&gt;
      Zie profiel voor wetenswaardigheden en contactinfo

      Comment

      • Masterguardian
        • Nov 2002
        • 23

        #4
        Als het de Shure serie met de U4D ontvanger is dan is het voor de handhelds geen probleem.
        De headsets zijn wel wat gevoeliger en kunnen per kanaal misschien
        ge-EQ-ed worden?

        Heb je nix te zeggen, zeg het dan ook niet!

        Comment

        • lve
          • Nov 2002
          • 62

          #5
          Als er een mogelijkheid is om de feedback te testen, dan zou ik dat zeker doen, hierdoor krijg je meer inzicht in wat er nou precies gebeurt en hoe je kunt ingrijpen. (en hoe ver de feedback reikt)

          mvg

          LvE
          mvg LvE.

          Comment

          • Ibvee
            • Nov 2002
            • 714

            #6

            Lijkt me inderdaad wel makkelijk om het een paar keer te repeteren, heb je kans om een beetje te kijken hoe erg het is, en kan je ook proberen een oplossing te zoeken. Leer je zelf ook weer van. Lijkt me een beetje overbodig om drekt een prof-tech te bellen, misschien valt het allemaal een beetje mee, en anders kan je altijd nog een tech bellen.

            groener dan mij kan niet, dus je zou het moeten weten
            De groeten => Micha

            Comment

            • Jeroen
              • Aug 2000
              • 1021

              #7
              Ach ja,... je hoeft geen prof tech in te huren,... maar het zal aan mij liggen. Als je dus een klus aanneemt van dit calliber, wat wellicht te hoog gegrepen is voor sommigen, moet je wel zeker weten dat jet kunt en als je het niet zeker weet bel je op voorhand gewoon een bedrijf of tech.Of is het reeel tegenover je klant dat je de klus verknoeit omdat je eigenwijs bent of overloopt van zelfvertrouwen.

              Groeten,
              Jeroen

              &lt;-= Site is geupdate -=&gt;
              Zie profiel voor wetenswaardigheden en contactinfo

              Comment

              • Ws Soundexpresse
                • Jun 2001
                • 1007

                #8
                helemaal mee eens, en ja ik spreek uit eigen ervaring........

                Misschien aan gedacht dat als je dit goed doet er misschien wel meer klussen uitkomen? en als je het verprutst helemaal niets en dus je naam ook meteen slecht is?

                MVG Willem (info@w-s-s.nl)
                Sound-Light-Laser-Foam-Dancefloor

                Comment

                • Jeroen
                  • Aug 2000
                  • 1021

                  #9
                  Ga daar maar vanuit ja, maar goed,... de kans zit erin dat het misloopt, en misschien stelt de organisatie dan wel een hoger beudget ter beschikking de volgende keer om een bedrijf in te kunnen huren die wel capabel genoeg is om dat soort dingen te doen.

                  Groeten,
                  Jeroen

                  &lt;-= Site is geupdate -=&gt;
                  Zie profiel voor wetenswaardigheden en contactinfo

                  Comment

                  • Michael
                    • Nov 2002
                    • 643

                    #10
                    Het is eigenlijk niet te hoog gegrepen voor ons zoverre de apparatuur betreft. De shure sets zijn nieuw en normaal staat dit merk toch voor goede kwaliteit. Ook de console van alle& heath is niet slech, de monitors zijn van kme en de versterkers van crest (cpx serie). Het enig punt op dit moment is dat we een beetje beperkt zitten met effecten. We hebben een rack met daarin een shark dsp 100, een behringer ultra graph en een composer pro. Dit rackje hebben we ook al twee keer gebruikt bij het open lucht theater en het ging toen goed (de eq gaf geen ruis noch storing). Het klonk ook mooi. Maar nu zitten we met vijf voorstellingen voor in totaal vier scholen en samen rond de 9000 scholieren dus dit hebben we echt nog nooit gedaan maar als we het niet proberen komen we ook nooit verder dus dit is onze kans en als het lukt betekent dit een zeer grote stap vooruit die we goed kunnen gebvruiken op dit moment.
                    Het volgende probleem wat erbij komt is de opvoeringen worden gedaan door groepjes van studenten tussen de 12 en 18 jaar en deze hebben dus bijna geen ervaring op het podium of hoe ze moeten omgaan met een micro of wat ze mogen en niet mogen, hier heb ik dus ook enige angst bij. Maar we zitten met 14 draadloze sets en ik heb maar een eq, een composer en een shark dsp 110 en een enorm kapitaal om te investeren voor januari heb ik niet.
                    Hoe kan ik er toch voor zorgen dat ik de problemen en gevaren zo klein mogelijk kan maken. En waar kan ik het beste mijn foh plaatsen in de zaal achter, voor of backstage met twee monitors erbij.
                    Dit is binnen in een zaal die te vergelijken valt met een zeer grote bioscoopzaal met een groot podium voor.
                    De Nexo's staan op elk in een hoek voor op een hoogte van twee meter. Maar het podium is achter de speakers maar als ze de zaal ingaan komen ze recht voor de speakers uit en daar ben ik bang dat het fout gaat.

                    Comment

                    • Michael
                      • Nov 2002
                      • 643

                      #11
                      citaat:

                      Lijkt me inderdaad wel makkelijk om het een paar keer te repeteren, heb je kans om een beetje te kijken hoe erg het is, en kan je ook proberen een oplossing te zoeken. Leer je zelf ook weer van. Lijkt me een beetje overbodig om drekt een prof-tech te bellen, misschien valt het allemaal een beetje mee, en anders kan je altijd nog een tech bellen.

                      groener dan mij kan niet, dus je zou het moeten weten
                      De dag voor de voorstellingen moete we opbouwen en mogen we de zaal de hele dag gebruiken we kunnen dan dus ook veel oefenen maar helaas zonder de daadwerkelijke artiesten (studenten). Normaal doe ik de feedback afstellen door gewoon met de micro voor de boxen te zwaaien en dan de frequenties in te stelln op de shark dsp die deze dan vind en isoleert alleen denk ik dat dit niet veel zin heeft als dan de volgende dag die blaag al schreeuwend door de zal gaat rennen (met een masker op (de boze wolf van roodkapje, het thema is sprookjes) <img src=icon_smile_dead.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_dead.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_dead.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_dead.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_dead.gif border=0 align=middle>

                      Zal dit invloed hebben of kan ik beter een kleine speldmicro onder het masker plaatsen en hem geen headset of draadloze micro geven, alleen zit ik dan met het probleem de dasspeld micro is van db technoligies en die zijn echt hypergevoelig voor fedbacks maar onder het masker moet hij er normaal minder problemen van hebben of toch niet???

                      Comment

                      • Jag
                        • Nov 2002
                        • 319

                        #12
                        Ik werk in de stadsschouwburg in Utrecht, en bij ons wordt wel eens de orkestbak als voortoneel gebruikt, dat voor de gevlogen PA uitkomt. Met handhelds niet echt een probleem hoor. Zeker de zaal in lopen is in mijn ervaring goed te doen, zelfs vlak voor de PA heb je nog best veel output.
                        Ik denk dat de grootste valkuil amateurs zijn, die zijn worden altijd een beetje verlegen als ze een mic onder hun neus gedrukt krijgen en voor een grote zaal staan. Gewoon goed duidelijk maken dat ze mic bijna in hun mond moeten stoppen en duidelijk en met flink volume moeten praten.
                        En gewoon ff soundchecken natuurlijk. En als het niet naar wens is, dan moet je je de opdrachtgever gewoon duidelijk maken dat je ook niet kan toveren. Er zijn nou eenmaal technische limitaties natuurlijk.

                        O ja, en natuurlijk in de zaal zitten, niet op het zijtoneel ofzo.

                        Comment

                        • Gast1401081
                          • Mar 2001
                          • 7999

                          #13
                          Zoals de tec van willy de ville ooit zei : It can be loud, but it does'nt have to be loud, of : zet het hele spul wat zachter, en driekwart van je feedback is weg. Verder : uitproberen met de setjes. Bij de mengtafel gaan staan : het spul voorzichtig aanzetten en kijken waar je grens ligt...
                          met een redelijke sound en een goeie eq kun je al heel ver komen...

                          een luie staatmuzikant : lalalalalala geld??

                          Comment

                          • jm
                            • Nov 2002
                            • 50

                            #14
                            Probeer toch een extra eq in te huren van een beetje goede kwaliteit. Als je de zenders via een subgroep kan laten lopen kun je met een insert kabeltje de eq tussen de zenders zetten. Hierdoor blijft de klankeigenschap van de main pa ok! Ga voor de headset of handheld, die geven een directer signaal door dan een revere (plak)..

                            Comment

                            • Be
                              • Nov 2002
                              • 11

                              #15
                              Mischien kun je proberen een webvox te huren ofzo, kun je verschrikklijk precies mee eqen, limiten, compressen, efcten enz. en dat alles in een kastje, je hebt alleen wel een laptop nodig (desktop computer mag ook)

                              Greetz Be

                              Stevon rules!
                              Stevon rules!

                              Comment

                              Working...