Zelfverdediging

Collapse
X
 
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Joopknoop
    • Dec 2004
    • 78

    #31
    In deze topic is de vraag hoe je iemand kan afweren mocht er iets gebeuren, maar hoe vaak gebeurt er nou werkelijk iets met de dj/lj/p.a? Heeft er iemand echt ooit reden gehad om zijn mag te pakken? Als jij daar gewoon staat te draaien of het licht/geluid doet is er toch helemaal geen reden om de agressie op jou te richten. Tuurlijk kunnen ze gewoon ruzie zoeken en bij jou beginnen te klooien. Maar het begint vaak met klooien. In de tussentijd kan je makkelijk de beveiliging roepen. Of een collega roepen. Als ik op een feestje sta waarvan ik weet dat het wel eens aggresief kan worden, vraag ik aan de beveiliging of ze extra op willen letten. Kortom je kan er zelf prima voor zorgen dat je die Mag niet hoeft te gebruiken. Mocht er dan toch iets gebeuren? Laat hem dan eerste klap uitdelen, dan handel je uit zelfverdediging. Anders kan jij de bak in en kan hij vrij-uit.

    Comment

    • Upgrading your system
      • May 2003
      • 1684

      #32
      Ik denk dat het vaker gebeurt dan je denkt. niet altijd kan je er iets aan doen en het moet ook in je aard liggen om je rustig te houden.

      Ik ben opgegroeid in de Hobbemastraat in Den Haag. dit was al in de tijd dat oud oude mensen niet meer over straat gingen als het donker ging worden en de politie zich er eigelijk ook niet meer durfde te vertonen. Als je daar woont en een beetje normaal wil spelen dan leer je al snel dat je een ander voor moet zijn om zelf geen klappen te krijgen. Ik ben absoluut niet gewelddadig, maar het wordt een reflex, net als het dichtknijpen van je ogen als er plotseling veel licht in schijnt.

      Als er hier s'nachts iemand naar het toilet gaat doen ze het licht aan omdat als ze me tegenkomen ze bang zijn dat ik schrik en ze gelijk een hoek verkoop. dit geldt ook op een productie, iemand die me kent zal me nooit zomaar op mijn rug springen omdat ze bang zijn gelijk blauwe ballen te hebben. Ik woon al JAAAAREN niet meer in Den Haag (gelukkig) en het wordt al steeds minder, maar ik heb er nog altijd moeite mee niet gelijk iemand te lijf te gaan als ik me echt bedreigt voel.

      Bovenstaand verhaaltje heeft er niet zoveel mee te maken, maar het is om aan te geven dat rustig blijven, je er niet mee bemoeien ook nog niet zo makkelijk is. Het is me nog niet zo lang geleden gebeurt dat ik bezig was met laden van mijn vrachtwagen na een feestavond, hierop raakten 2 jongens met elkaar slaags. (hadden overigens niets met het feest te maken maar hingen daar in de buurt rond.) hoe dan ook, de ene sloeg de andere bont en blauw en timmerde hem over een stapen truss heen die wij net voor onze wagen hadden gelegt. en ging lekker verder met slaan.

      Wat doe je dan?? lekker iemand totaal los laten timmeren. Nee, dat doe je niet. en ik was er ook niet blij mee dat mijn truss was omgevallen. (nieuwe glimmende truss voor standbouw) dus ik greep die mepper bij zijn nekvel.. JA FOUT!! opeens was hij zijn vorige slachtoffer vergeten en wou mij slaan. Nu had ik het geluk (of hij, het is maar hoe je het ziet) dat er net een politieauto aankwam die melding van een vechtpartij had gekregen (die twee gasten) woorop hij de benen nam. Maar het geeft wel aan dat je sneller in een vechtpartij belandt dan je zelf in de gaten hebt.

      en had ik hem nou een dreun gegeven en hij was gaan liggen, had ik gelijk met oom agent mee kunnen gaan, maar ik had er wel gezeten, want ik ge er niet bijliggen als mijn vriend die achter mijn trussstapel lag. (overigends hebben ze die meegenomen met een ambulance en bleek het achteraf niet zo erg, maar het heeft wel de krant gehaald.
      Je leeft maar 1 keer, maar als je het goed aanpakt heb je aan die ene keer genoeg.

      Comment

      • Japio de monitorman
        • May 2005
        • 57

        #33
        maar mensen als je grote feesten heb, is het, sowieso, niet handig om stagebarriers erbij te zetten en dat je gene die je aanneemt zelf voor security moet zorgen?

        Comment

        • timmel
          • Sep 2004
          • 111

          #34
          Ik heb het niet zo op secrurity mensen. Vaak zie je hele goede maar hier in de buurt staan er nog wel eens onprofessionele aan de deur. Ik ben laatst onterecht en onverwacht door een secrurity in elkaar gemept. Hij stond helemaal strak van de drugs en was heel aggressief. Ik had een lichte hersenschudding en een gat en een scheur in mijn trommelvlies. Ik heb aangifte gedaan en ik had 2 vriendinnen die alles gezien hadden maar de zaak is toch afgewezen omdat mijn getuigen vrienden van mij zijn. Ik weet dus niet wie hij als getuige heeft opgeroepen maar zijn collega probeerde hem zelfs tegen te houden toen ik in elkaar werd gemept omdat die ook inzag die hij onterecht en niet goed bezig was. Ik vind dus dat zo'n mensen dus nooit meer als secrurity aan de slag mogen. Helaas staat hij dus nog ieder weekend aan de deur. Gerechtigheid heb ik dus ook al mijn twijfels over.
          niet genoten is altijd mis

          Comment

          • djrossi
            • May 2005
            • 4

            #35
            gewoon een k&m statiefje te voorschijn halen en die enventjes gebruiken als slaghout dan ben je klaar voor die avond
            volle gaas

            Comment

            • DJ.T
              • Nov 2002
              • 1502

              #36
              Hoi Tim (naamgenootje),

              Zoek even uit waar deze persoon werkt en schrijf een (juridisch correcte) brief naar het bedrijf waar deze man voor werkte, kroegen en discotheken huren over het algemeen mensen in bij gespecialiseerde bedrijven.
              Neem een advocaat in de arm en sleep deze vriendelijke meneer persoonlijk voor de rechter, van een aanklacht komt regelmatig weinig terecht. Als je zelf actie onderneemt weet je tenminste zeker dat er wat gebeurd, daarbovenop kun je alles op de voet volgen.
              Mocht dit alles niet helpen dan zijn er altijd nog middelen als de media. Een leuk artikel in de krant e.d. kan wonderen doen, let wel even op dat je eveneens weer een juridisch correct stuk laat plaatsen. Je wilt immers niet dat je weer mag verschijnen in de rechtbank, alleen dan op een ander plekje als je begrijpt wat ik bedoel.

              Ik hoop dat je hier wat aan hebt en in elk geval succes met je herstel. Niet zo lang geleden heb ik eenzelfde iets meegemaakt en begrijp dus maar al te goed wat je mee maakt.
              We're ready to party, are you?

              Comment

              • showband
                • May 2001
                • 4524

                #37
                ze hebben toevallig dit weekend nog weer een paar illegale portiers bij een raid gepakt hier in den haag.
                En enkele klanten met schiettuig, openstaande gevangenisstraffen enz.

                Portiers zijn niet altijd o.k. [V]
                lekker belangrijk!

                Comment

                • timmel
                  • Sep 2004
                  • 111

                  #38
                  Een brief schrijven naar zijn baas is geen optie. Zijn baas stond er namelijk bij en heeft waarschijnlijk in zijn voordeel getuigd. De organisatie van de fuif werkte me ook al tegen door te zeggen dat ik er beter geen politie bij moest halen (had ik dus beter wel meteen gedaan). Ze wilden uiteraard tegen iedereen kunnen vertellen dat hun feest een succes was er alleen maar "love and peace" was. Het OM werkt me ook al tegen door de zaak te seponeren. Enkel het politiebureau heeft mij goed geholpen. Ik kan wel een advocaat nemen maar weet niet of ik daar wel zin in heb. Ik ben ten slotte volledig genezen. Het enige waarom ik het zou willen doen is dat zo iemand en zijn baas nooit meer als security mogen werken.
                  niet genoten is altijd mis

                  Comment

                  • DJ.T
                    • Nov 2002
                    • 1502

                    #39
                    En alleen al om de laatste reden die je noemt zou ik het voortzetten.
                    Ik vraag me dan ook meteen af welk officieel beveiligingsbureau personeel wat zoiets doet door laat werken, al was het alleen om het feit dat er drugs gebruikt wordt tijdens het werk had ik die persoon al ontslagen!
                    Security is een uitermate verantwoordelijk beroep en daar horen dit soort mensen niet tussen.
                    We're ready to party, are you?

                    Comment

                    • Japio de monitorman
                      • May 2005
                      • 57

                      #40
                      Is dat niet een beetje laat 'als ik zo was'? Het feit is dat je het niet bent, en dat je er weinig aan kan doen! Het enigste wat ik me afvraag: Zijn er geen keuringen voor security's.
                      Vrienden en medecollega's van mij hebben altijd zoiets laat maar komen, dan maar toch een maglite of een k&m statiefje, wetend dat het strafbaar is maar je moet je zelf wel kunnen verdedigen, maar zelfs dat kan niet altijd ( want ik ben niet de sterkste en kan niet iedereen aan ) en die security's zijn best wel sterke gasten. Dus je in zon project mengen ( security worstelen noem ik het maar even) is denk ik wel lastig en blijft lastig, en mischien toch liever politie dan.

                      Comment

                      • Upgrading your system
                        • May 2003
                        • 1684

                        #41
                        een goed security bedrijf heeft mensen in dienst die een bewijs van goed gedrag hebben. dit betekend dat ze geen strafblad hebben en nooit met Justitie in aanraking zijn geweest.

                        dit geldt natuurlijk alleen wanneer deze mensen bij het bedrijf solliciteren, maar ik ken ook bedrijven die werknemers ontslaan wanneer er tijdens de contractduur door een werknemer wel iets wordt uitgevreten (terwijl ze niet aan het werk waren) dit soort bedrijven moet je hebben. ze zeggen gewoon huppekee, dan moet het maar geld kosten, maar je gaat eruit. dan kan je er van uitgaan dat het een redelijk tot goed bedrijf is. Deze mensen waken over de veiligheid van feestgangers die dat door gebruik van alcohol en de massa niet meer zelf kunnen. Het kan iemand het leven kosten als dit niet goed wordt gedaan, dus vindt ik de organisatie ook tekortschieten als ze zo'n bedrijf(als tim beschrijft) in de arm nemen.
                        Je leeft maar 1 keer, maar als je het goed aanpakt heb je aan die ene keer genoeg.

                        Comment

                        • Ibvee
                          • Nov 2002
                          • 714

                          #42
                          Het is een rare wereld.. Een van de beste voorzorgsmaatregelen is natuurlijk om te zorgen dat je niet daar bent waar gevochten wordt, of waar rare mensen staan. Tuurlijk heb je dat niet altijd in de hand, maar m'n eigen haggie is me meer waard dan m'n eer, geld of plezier...
                          De groeten => Micha

                          Comment

                          • DJ.T
                            • Nov 2002
                            • 1502

                            #43
                            Wie zegt dat er al een vechtpartij aan de hand was?
                            Ik interpreteer ''volkomn onverwacht'' toch iets anders.
                            We're ready to party, are you?

                            Comment

                            • Mark-LED
                              • May 2004
                              • 822

                              #44
                              Ik heb ook 2 malig een matpartij meegemaakt met m'n eigen productie, 1 familie-feest waarbij onder invloed van alcohol familie-herinneringen omhoog gehaald werden, ook verkeerde dus. Gevolg is dat 3/4 van de familie met elkaar aan het knokken was. Kwam er ook nog 1 naar mij toe (onder het bloed) die vond dat ik de aanstichter was van die ruzie.

                              Of een voetbalvereniging (jeugd), waarbij ruim 50 man aan het knokken was met elkaar, ook toen kwam er 1 mijn kant opgezeild met de intentie iets van mij te pakken om een ander neer te slaan.

                              In beide gevallen ben ik achter m'n apparatuur vandaan gekomen, ervoor gaan staan met m'n gummi-knuppel (altijd bij me, maar uit het zicht) maar niet om te slaan, maar om een beeld te geven van 'hier sta ik, kom maar langs me heen'. Dat schrikt toch af.

                              Ook draai ik regelmatig in kroegen, zo heb ik 3 vaste kroeg-adressen. Ook daar is wel eens gezeur. Ook tijdens een dansavond meestal wel. Normaal rekent de portier + barpersoneel er wel mee af en kan ik gewoon rustig doordraaien. Toch komt het wel eens voor dat een gast zichzelf achter mijn gear heeft weten te krijgen, en dan staat ie dus vrolijk tussen je cd's te zoeken... Dat is het moment waarop er bij mij iets knapt, niemand komt aan mijn gear zonder toestemming! Nou heb ik m'n lichaamsbouw niet mee maar m'n kracht wel, die persoon heb ik opgetild tot aan de nooduitgang, opengeduwd, persoon eruit, deur weer dicht en portier ingelicht via sms. Prima dat mensen kijken wat voor gear ik gebruik, maar eerst vragen.

                              Ik denk dat er wel reacties zullen komen over m'n gummi, maar om heel eerlijk te zijn, het boeit me niet waar ik mee sla. Of het nou m'n gummi is, of een honkbalknuppel, of een maglite... De persoon die je aanvalt zou ook een wapen gebruiken als hij het had, dus doe ik het ook. Stel je voor dat je tegenstander nou met een brandblusser op je afkomt, wat wou je beginnen met je maglite'je dan? Helemaal niks...
                              Nogmaals, ik geef alleen een beeld met die gummi, maar als het erop aankomt, schrik ik niet terug om te slaan.

                              Comment

                              • DJ.T
                                • Nov 2002
                                • 1502

                                #45
                                Neem dan gewoon een pistool mee, gewoon voor het beeld...
                                Stel dat die persoon iets weet te bemachtigen, dan sta jij toch wel mooi sterker.
                                Slim bekeken toch?
                                We're ready to party, are you?

                                Comment

                                Working...