de ECHTE roadies!

Collapse
X
 
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Thijsch
    • Feb 2005
    • 45

    de ECHTE roadies!

    Hoe word ik toproadie van een topband?

    Profiel

    U bent een jonge, krachtige en geslachtsrijpe jongeman en u zoekt de ultieme uitdaging. Natuurlijk gaat u dan niet in het leger, want daar lopen alleen maar kerels rond en daar wilt u nu eenmaal niet mee vrijen. U heeft op zich geen gebrek aan belangstelling van vrouwelijk schoon, maar u wilt gewoon méér méér méér! U doet het liefst gevaarlijk, zwaar werk om uw energie kwijt te kunnen en om veel indruk te maken. Toch spreekt een baan in de betonfabriek u niet aan; het mag natuurlijk geen burgerbestaan worden, want u wilt wat van de wereld zien!
    Het liefst zou u in een rock 'n roll band spelen, maar u bent zo muzikaal als het achterwerk van een nijlpaard. Natuurlijk heeft u al wel eens geprobeerd om een instrument te bespelen, maar elke willekeurige gitaarhals brak als een broos leprabotje in uw stalen knuisten, bovendien lagen de speakers heel verdrietig in de luidsprekerbox te schreien, evenals het publiek in de zaal. Valser dan de pittbull van dealer Johan V. alias de Hakkelaar! Toen u vervolgens een wat heftiger instrument probeerde, waarvoor geen toongevoel vereist is, kneep u het sap al uit de drumstokken nog voordat u het drumstelletje vroegtijdig de drumstellenhemel injoeg. Al die fragiele instrumentjes zijn gewoon helemaal nix voor een goodlooking spierbonk als u. Maar wat dan wel???
    Wij gaan gewoon lekker kasten sjouwen bij een topband. Wat u daarvoor moet kunnen, wordt in een paar stappen op heldere wijze uitgelegd in deze gratis Bietenblad tele-sell cursus.


    Bij de band komen

    Het makkelijkste aspekt van de cursus is toch wel deze eerste stap.
    U kijkt gewoon in de krant waar een goede rock 'n rollband speelt met een enorm grote show en veel vrouwelijke fans. Staat er dan in de krant dat het concert om 21:00 uur begint, dan gaat u er vroeg in de middag vast naartoe. Daar hoeft u vast niet veel moeite voor te doen, u moet hooguit een uurtje eerder bij de sportschool weg. Wanneer u bent aangekomen bij de lokatie (feesttent, arena, hal of zaal), glip dan ongezien langs de security. U kunt ook wel meteen gaan vechten met zo'n knakker, maar het is beter om de krachten nog even te sparen voor straks. Wanneer het onmogelijk blijkt te zijn om ongezien langs de security te komen, doe het dan juist heel opzichtig. Denk daarbij vooral aan de kleding die u draagt. De outfit is namelijk van levensbelang: Voor het opzichtig passeren van de security draagt u een zakdoek om uw hoofd geknupt. Met één arm draagt u op nonchalante wijze een keyboard op u schouders. Met uw andere hand zwaait u knipogend met een rol Mentos. U ondersteunt de pose door een gladde tandpastaglimlach op uw gezicht te toveren! De keyboard mag overigens onder geen beding geflightcased zijn (m.a.w. mag niet in zo'n zwarte kist zitten) want dan kunnen de omstanders nóg niet zien dat u bij de topband hoort! Zet daarom ook allemaal stoere Engelse termen, zoals crew, show, stageteam etc. op zowel de keyboard als uw kleding. Meer specifieke details over de kleding die u draagt, komen straks ter sprake.
    U bent nu binnen het complex en dus ook zo goed als op het podium. Daar aangekomen gaat u zonder na te denken als een gek willekeurige vrachtwagens uitladen. Da's weer eens wat anders hè, dan volwassen eikenbomen uit het bos sjouwen? De energie die u heeft overgehouden door een uurtje eerder uit de sportschool te vertrekken, komt nu goed van pas. Omdat u hard werkt, zullen de andere sympathieke crewleden u onmiddellijk accepteren als één van hen.


    Acceptatie door de band zelf

    Het is niet nodig om uzelf te introduceren bij de muzikanten van de band zelf. Zij zijn namelijk zwaar aan de alcohol en drugs en zullen daarom toch niet onthouden wie u bent en wat u doet (zie ook de cursus "Hoe word ik een toprocker BB-11). De stagemanager is allang blij met wat extra mankracht, dus die doet ook niet moeilijk. Met de hoofdmanager moet u wel even kennismaken, door hem een koud biertje aan te bieden. Hij zal dit waarderen. Hij stelt het ook op prijs dat u eindelijk bij hem bent komen werken, want nu heeft
  • MC Party
    • Sep 2003
    • 481

    #2
    citaat:Geplaatst door Thijsch

    Theo the King,
    Grin die kennen we. Heb eens een optreden gezien van die kerel en hij kreeg met zijn "talenten" de hele zaal los [8D]
    Was niet helemaal zuiver volgens mij[8D]
    Midas verona 400 + KS audio-T12 + BSS DPR fx => i'm lovin' it ! ;-)

    Comment

    • voederbietel
      • Feb 2005
      • 197

      #3
      uhhh mischien jovink.nl??????
      ken hem al een tijdje, loze hummor, hou k wel van
      Met vriendelijke groet,

      Frans Jansen

      Comment

      • Thijsch
        • Feb 2005
        • 45

        #4
        citaat:Geplaatst door voederbietel

        uhhh mischien jovink.nl??????
        ken hem al een tijdje, loze hummor, hou k wel van
        had ik er onderaan bijgezet hoor...
        hij blijft leuk :-D

        Comment

        • voederbietel
          • Feb 2005
          • 197

          #5
          citaat:citaat:
          --------------------------------------------------------------------------------
          Geplaatst door voederbietel

          uhhh mischien jovink.nl??????
          ken hem al een tijdje, loze hummor, hou k wel van

          --------------------------------------------------------------------------------



          had ik er onderaan bijgezet hoor...
          hij blijft leuk :-D
          ja zag ik later sorry[V]
          Met vriendelijke groet,

          Frans Jansen

          Comment

          • discomidway
            • May 2005
            • 140

            #6
            mwa zit een kleine kern van waarheid in

            Comment

            Working...