Zelfbouw speakers en riders?

Collapse
X
 
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Davy Gabriels
    • Aug 2002
    • 819

    Zelfbouw speakers en riders?

    Hoe zit het eigenlijk wanneer je als verhuurfirma komt aanzetten met zelfbouw speakers op een optreden? Wordt dit aanvaard of zal er in sommige riders vermeld worden om zeker geen zelfbouw speakers te mogen gebruiken?
    Ik spreek hier nu niet over de grote festivals natuurlijk...
    Zondag heb ik dus een optreden van Dynamite (tape act zoals jullie dat noemen denk ik),hun rider is qua boxen dus erg algemeen in:"Geluidsinstallatie moet voldoende krachtig zijn voor de locatie".

    Zijn er hier mensen die zelfbouw kasten gebruiken voor toch al serieuzere optredens (dus niet de bandjes in een lokale kroeg of zo)

    Groetjes
    Davy

  • ralph
    Banned
    • Aug 2000
    • 2649

    #2
    zelfbouw is en groot woord. Zeker de grote verhuur companies gebruiken veel kasten die gemodificeerd zijn. zelfbouw aanpasingen dus.
    Wel eens een ampco floortje gehoord en gezien, dat is volledig zelfbouw. Toch geven een heleboel artiesten hier de voorkeur aan.

    Mijn mening: als je zeker weet dat je niet voor paal staat met je setje en het setje dus voldoet an de kwaliteits eisen dan zullen artiesten gewoon spelen...

    >>>> voor zelfbouwers: eet voedsel dat gaar is, koop spul wat klaar is!<<<<

    Comment

    • Davy Gabriels
      • Aug 2002
      • 819

      #3
      De reden van mijn posting is eigenlijk dat ik nu nog werk met zelfbouwkasten, bandpasshoorns als subs en hoorngeladen tops.
      Maar aangezien dit setje wat krap begint te worden,wordt het noodzakelijk om uit te breiden.Voorlopig kan ik nu (tegen een mooi prijsje) een gecopieerde Martin F2 set bijhuren,maar dan zit je natuurlijk met 2 verschillende systemen.
      En omdat er in de toekomst wel regelmatiger van die 'tape acts' gaan bijkomen,vraag ik mij af als het wel zin heeft em nog zo'n zelfbouwsetje bij te bouwen(aangezien dit niet zo'n zware investering is).Budget voor EAW,F1,d&b,... is er niet voorhanden,en zo'n systemen krijg ik dus ook nooit terugverdiend in de verhuur.

      Alvast bedankt voor jullie reacties.

      Comment

      • showband
        • May 2001
        • 4524

        #4
        Een paar rotopmerkingen. (sorry)

        1) Als er "wegens butget" zelfbouwkasten worden gebruikt is mijn ervaring dat ze meestal niet zo goed zijn.

        2) omdat de meeste zelfbouw niet O.K. is, zullen bands "voor de zekerheid" hier niet mee in zee gaan.

        3) omdat het zelfbouw is zullen acts je minder willen betalen dan aan collega's met "merk" spul. Reken dit mee in je sommetjes.

        4) Je hoeft maar een paar acts een goede mix en mooi geluid geluid te geven en het maakt allemaal al bijna niets meer uit.

        Ik huur het liefste bij kleine bedrijfjes waarbij ik weet wie er die avond gaat mixen. En welke spullen er komen. Zonder dat ik met de ellende van grote verhuurders te maken krijg. (Wij huren kennelijk te weinig om enige service te krijgen van de grote bedrijven helaas. Ondanks dat we tientallen keren per jaar sets huren van 2 tot 8 Kw) Het bedrijf wat wij als eerste bellen heeft zelfbouw speakers. Het geluid op het toneel en in de zaal is echter altijd altijd goed. En dat is genoeg.


        lekker belangrijk!
        lekker belangrijk!

        Comment

        • Davy Gabriels
          • Aug 2002
          • 819

          #5
          citaat:Als er "wegens butget" zelfbouwkasten worden gebruikt is mijn ervaring dat ze meestal niet zo goed zijn.
          Budgettaire redenen zijn bv mijn sub met RCF 18" kost mij als zelfbouw ongeveer 450€, een vergelijkbare kast kopen komt toch uit op minstens een 1200€

          Comment

          • B-there
            • Oct 2002
            • 272

            #6
            citaat: Voor veel artiesten is dit dus een reden om geen risico te nemen en gewoon te zeggen: "geen zelfbouw!"
            Ja, ben ik het ook wel mee eens.
            Ik denk namelijk dat de meeste artiesten (bekend of minder bekend) gewoon willen spelen. Die willen er niet bij na hoeven denken van 'Is dit bedrijf wel oke, en hebben ze wel goed spul'.
            Want als de set K*t klinkt (door zelfbouw bijvoorbeeld), krijgen ze dat meteen te horen van het publiek, meestal zo van 'Goh die band speelde wel slecht zeg..!' want het doorsnee publiek hoort helemaal niet of die band nu slecht staat te spelen of dat er gewoon een slechte set staat.

            Ook speelt het natuurlijk een rol dat bandjes onder elkaar ook nog wel eens wat info en namen van bedrijven uitwisselen. Als een bedrijf eenmaal een goede naam heeft en mischien ook een zelfbouw-systeem gebruikt, is dit meestal dus wel oke.
            Door bepaalde info uit te wisselen komen ze dan blijkbaar meestal tot de conclusie dat zelfbouw-systemen in principe dus NIET willen.

            Grz!<img src=icon_smile_cool.gif border=0 align=middle>

            B



            <center>-------------------</center>

            Comment

            Working...