en, wat eten we vanavond ?

Collapse
X
 
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sis
    • Jul 2003
    • 3305

    en, wat eten we vanavond ?

    zeg het eens, wat eten we op kerstavond ??

    sis
    Fulltime freelance muzikant, producer , componist.
  • Controller
    • Apr 2002
    • 745

    #2
    We gaan uit eten, stropdas enzo [:P]

    2e kerstdag echter gewoon thuis.

    Comment

    • driesmees
      • Apr 2003
      • 1076

      #3
      De vraag was WAT
      Ik zou het eigenlijk niet weten, men ouders zijn er nu aan bezig, fazant met krokketjes, een voorgerecht met kabiljauw, veel apperitiefhapjes,en pralines als dessert, en véél kadootjes natuurlijk

      En jullie?
      [CENTER] [/CENTER]

      Comment

      • Stefke
        • Sep 2003
        • 259

        #4
        Ik heb geen idee.

        Ik zorg enkel voor de apero hapjes[][]

        Beschuitjes met:
        -getruffeerde Fois Gras en uienconfituur
        -Crème paté, afgewerkt met een stukje augurk
        -Heavenly Fish: Gerookte zalm op een beje van Philadelphia en gekleurd met snippers verse bieslook
        - Garnaal salade met een kroontje van tomaat
        - mini tomaat garnaal

        Als warme hapjes: chinese satétjes in 3 variétijten

        Extraatjes: groene olijven met vulling en zongedroogde tomaatjes op olijfolie

        Iemand al honger??[][][]
        ah zo dan

        Comment

        • jurjen_barel
          • Jun 2003
          • 3150

          #5
          Kerstavond? Niets bijzonders geloof k.

          1ste kerstdag: met de familie van vaders kant bij ons uitgebreid dineren

          2de kerstdag: met ons gezin lekker gourmetten

          Comment

          • sis
            • Jul 2003
            • 3305

            #6
            Ja, Dries, lekker hoor fazantje met krokketjes , waar woon je
            Wij zijn met 3 koppels , elk doet wat
            Ik moet de aperitiefjes , veel werk maar goed
            In ieder geval is er ganzelever, gerookte zalm, geitenkaasjes met gerookt spek en honing, mosselen gegratineerd met selfmade knoflookboter, kleine opgevulde tomaatjes met zelf gepelde grijze garnalen en champagne natuurlijk

            Hoofdgerecht = fondue, steengrill en gourmet

            Nagerecht is een verrassing ?????

            k'zal mijn best moeten doen want ik heb koks op bezoek

            voor de rest [][][][][^][^][^][^]

            sis


            Fulltime freelance muzikant, producer , componist.

            Comment

            • sis
              • Jul 2003
              • 3305

              #7
              Hey, Stefke, we zitten op dezelfde golflengte wat die aperootjes betreft []
              sis
              Fulltime freelance muzikant, producer , componist.

              Comment

              • R. den Ridder
                • Sep 2000
                • 1500

                #8
                Sluit ik me volledig bij aan, moet ook de aperitieven verzorgen, die vis vindt ik een goed idee, ga'k denk ook maar eens proberen.
                Maar gezien het dierenleed vindt ik Fois Gras eigenlijk niet kunnen, vindt het keilekker, maar nadat ik live heb gezien hoe ze dat spul fabriceren ben ik afgehaakt hoor!

                Verder ga ik denk maar eens iets proberen van sushi ofzo.

                Groeten,
                Ralph

                Comment

                • test12
                  • Jan 2003
                  • 901

                  #9
                  Denk gewoon teveel.
                  En anders morgen of overmorgen wel.

                  m.v.g. Herman
                  ________________________
                  Er is toch nog wel iemand die nog harder kan, MOOI of niet.

                  Comment

                  • sis
                    • Jul 2003
                    • 3305

                    #10
                    citaat:Geplaatst door R. den Ridder


                    Maar gezien het dierenleed vindt ik Fois Gras eigenlijk niet kunnen, vindt het keilekker, maar nadat ik live heb gezien hoe ze dat spul fabriceren ben ik afgehaakt hoor
                    Daar heb je helemaal gelijk in, ben er ook 100% tegen [V][V]
                    Langs de andere kant heb ik deze zomer toch ook even moeten slikken hoe ik zag dat onze varkens en kiekens in een kot zitten te vreten tot de slager komt [xx(][:0]
                    wij eten toch ook graag een kippetje en een gehaktbal denk ik ?
                    sis
                    Fulltime freelance muzikant, producer , componist.

                    Comment

                    • test12
                      • Jan 2003
                      • 901

                      #11
                      Hoo hoo hoo ... Als het aan mij ligt, deze discussie naar volgend jaar, ik kan ze toch nie meer in elkaar zetten, niet alles is met gaffa te doen.

                      m.v.g. Herman
                      ________________________
                      Er is toch nog wel iemand die nog harder kan, MOOI of niet.

                      Comment

                      • Stefke
                        • Sep 2003
                        • 259

                        #12
                        Ik heb idd ook gezien hoe die ganzen woren vetgemest voor een goeie ganzelever. Dan is de zin inderdaad wel over. Alleen, het is zo verdomd lekker dat ik deze gedachte nu maar even verdring. De Kalkoenen zijn toch ook niet echt gelukkig deze tijd van het jaar en ik denk dat Fazanten ook graag blijven rondvliegen,...

                        Oesters worden rauw opgevreten en garnalen levend gekookt.

                        Ik ben jammer genoeg geen vegetarier en hou van lekker eten.

                        Ik ben idd tegen als het dierenleed dat vooraf gaat aan de slachting, maar ik heb nu ook geen grote tuin om m'n eigen koetjes te grazen te zetten en een luxe leven te geven.

                        En dank voor deze opmerking, nu heb ik dus geen zin meer in die Foie gras toastjes
                        ah zo dan

                        Comment

                        • Michael
                          • Nov 2002
                          • 643

                          #13
                          Mijn vriendin is is vegetarisch dus ik mag me dat dierenleed altijd aanhoren. als je er zo voer gaat denken kun je maar beter geen vlees meer eten want alle beesten worden op een onprettige manier afgeslacht (er is geen prettige manier duh!!!). Daarom denk ik er gewoon niet aan[V].

                          Bij ons:

                          Lekker kalkoentje met moeders zelf gemaakte kippensoep als voorgerecht.
                          Dan nog een heerlijk kirschorte gemaakt door pappie lief (ja hij is kok) en de desserts daar wordt nog over gekibbelt, was alleen niet over de groente te spreken[xx(] (spruitjes)

                          Comment

                          • Stefke
                            • Sep 2003
                            • 259

                            #14
                            Spruitjes een groente??

                            Het moest verboden worden!!!

                            Hoewel, klaargemaakt door moederlief, met spekreepjes[]

                            Uhm wat eten we vanmiddag?? ik sterf al van de honger!!!![xx(]
                            ah zo dan

                            Comment

                            • johan L.
                              • May 2001
                              • 384

                              #15
                              vanaaf zal t wel simpel worden, morgen burgerlijk gourmetten en overmorgen is t een Verassing.

                              Normaal is t altijd andersom 1e kerstdag verassing en 2e kerstdag burgerlijk gourmetten
                              achjaa misschien me eigen volgendjaar maar is uit gaan sloven in de keuken
                              Net deed ie het nog.

                              Comment

                              Working...